• Deň rodiny

          • 15. máj oslavujeme Deň rodiny. Rodina je nenahraditeľná a nezastupiteľná pre život každého človeka. Mama, otec, starí rodičia dávajú deťom lásku, pocit bezpečia, Učia deti milovať druhých ľudí aj s chybami, pomáhať si  navzájom, vedieť sa podeliť, tolerovať, obetovať sa , zdieľať radosť i bolesť. Rodina je základná bunka každej spoločnosti. Na vyučovacích hodinách slovenského jazyka, občianskej výchovy a náboženstva sme  rozprávali o dôležitosti rodiny. A nielen to. Vyrobili sme plagátik ku Dňu rodiny a pre rodičov srdcia vďaky.  pozrite si fotoalbum  Deň rodiny.

          • Oslava Dňa matiek

          • V utorok 14.5. 2024 sme pripravili našim mamičkám a starým mamám prekvapenie:  slávnostný prograrm ku Dňu matiek.  V "záhrade čností", ktorú pestujeme niekoľko mesiacov vyrástli krásne kvety  odvahy, vlastenectva, vďačnosti, poriadkumilovnosti ,kamarátstva, či vďačnosti . Priniesli srdcu milé plody v podobe pesničiek, básní, tancov i scénok z nášho detského sveta.  Pozrite si nový album Deň matiek.

          • Motýlia záhrada

          • V motýlej záhrade nerastú kvety, ale sa chovajú motýle. V našej motýlej záhrade chovali piataci na hodinách biológie s pani riaditeľkou PaedDr. M. Ezechiašovou motýle babôčky bodliakovej, významného opeľovača a chráneného živočícha. Poznáte tohto motýľa? Viete že má telo dlhé 20 mm, v rozpätí krídel meria 50–60 mm?  Krídla máú pestro sfarbené, ryšavé s bielymi a čiernymi škvrnami . Vajíčka má bledozelenej farby dĺžky 0,6 mm. Jeho húsenice dorastú do dĺžky  až 40 mm a sú rôznej farby, na chrbte majú čierny alebo hnedý pás a na bočnej strane dva žlté pásy. Na chrbte majú chĺpky ktoré sa vetvia. Viete, že jeho kukla je dlhá 20 mm, strieborne bielej farby? Viete, že kukla visí dolu hlavou na poškodených listoch pripevnená zadnou časťou telá ? Viete, že samičky kladú na listy rastlín až 500 vajíčok a že prezimujú v štádiu imága, ale na jeseň väčšina imág migruje na juh? 

            Vo fotoalbume  Motýlia záhrada si môžete pozrieť naše chovateľské úspechy babočky bodliakovej. 

          • Krajské kolo Baltie 2024

          • V stredu 8. mája 2024 sa v Základnej škole v Čereňanoch uskutočnila súťaž v programovaní-  krajské kolo Baltie. Našu základnú školu reprezentovali : Sofia Milová a Kamil Švanda Vaičekauskas  (kategória A), Sebastián Žiško, Patrik Komžík (kategória B) Damián Borecký a Martin Bartolen (kategória C). Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy.  Výsledky:kategória A(1.-3. trieda):  S.Milová - 8. miesto, Kamil Švanda Vaičekauskas- 10. miesto, kategória B(4.-6. ročník):  P. Komžík- 2.miesto, S. Žiško -7. miesto. Kategória C (7.-9. ročník):  1.miesto  D. Borecký, 2. miesto M. Bartolen .  Celkové hodnotenie: 2. miesto: Damián Borecký, 3. Patrik Komžík, 10. Martin Bartolen, 11. Sebastíán Žiško, 17. Sofia Milová, 20. Kamil Švanda Vaičekauskas .Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo Baltie 2024

          • oznam

          • Škola je skontrolovaná , je v poriadku. Žiaci, ktorí neboli na obede sa môžu prísť najesť alebo si môžu prísť zobrať obed  so sebou 

          • Zbieram, zbieraš, zbierame,...

          • Naša škola sa v spolupráci so spoločnosťou Zberné suroviny Žilina   rozhodla vykonať dobrú vec a pomôcť dať nový život nevyužitému papieru v našich domácnostiach a pomôcť tak našim lesom, planéte a teda celej populácii so šetrením zdrojov. 

                  Nie je to maličkosť, pretože zodpovednosť za stav našej Zeme nesieme na pleciach všetci.

            Naša škola dostala poďakovanie a certifikát. 

          • Výtvarná súťaž SNP

          • Zapojili sme sa do zaujímavej  súťaže Výtvarná súťaž SNP, ktorú podporil aj župan Trenčianskeho samosprávneho kraja. Žiaci vo svojich výtvarných prácach vyjadrujú svoju túžbu , aby bol mier v Európe i na celej zemi. Čo je viac ako žiť v mieri  ? 

          • Beh zdravia

          • Posledný aprílový deň bolo krásne jarné  počasie a nás čakal obľúbený Beh zdravia. Pán učiteľ Mgr. František Klement pripravil trať a oboznámil žiakov s pravidlami a priebehom súťaže. Po rozcvičke sme sa všetci "rozbehli" a prejavili súťaživého, športového  a vytrvalého ducha.  Výsledky: kategória 1. a 2. ročník chlapci : 1.Lukáš Mendel, 2.Miroslav Matejov, 3. Šimon Hodas dievčatá: 1.Petra Janošková, 2. Michaela Nechalová, 3. Tea Rybárová. Kategória 3.-4. ročník: 1. Leo Krpelan, 2. Oliver Šimo, 3.Šimon Rybár. dievčatá: 1.Nina Lackovičová, 2.Eliška Nechalová,3.Linda Eisenhardt. kategória 5.+6.+7. ročník chlapci: 1. Adrián Oršula, 2. Adam Žigmund, 3. Marek Duda. dievčatá: 1. Ema Fábryová, 2. Juliana Nechalová, 3. Romana Švecová. kategória 8.+9. ročník chlapci: 1. Martin Mendel, 2. Patrik Iliáš, 3. Ľudovít Tóth, dievčatá: 1. Sára Nechalová, 2. Sofia Píšová, 3.Nela Šnircová. Viťazi sa zúčastnia regionálneho kola cezpoľného behu v Bystričanoch.   Pozrite si športové momentky vo fotoalbume Beh zdravia. a výsledky vo výsledkovej listine vysledkova-listina-11.-rocnik-cezpolny-beh-30.4.2024.pdf

          • Staviame my máje...

          • Peknou tradíciou v našej obci je stavanie májov.  Naši žiaci pripravili  s pani učiteľkami Mgr. Kornéliou Krištofovou a Slávkou Klementovou hudobno-dramaticko-tanečné pásmo ľudových piesní a tancov. Naši žiaci sa  predstavili nielen obecenstvu našej školy ale aj popoludní programom  v obecnom amfiteátri. Pozrite si fotoalbum Staviame my máje....

          • Záhrada cností- sebaprijatie, sebaláska, sebadôvera

          • 29. 4.-2024 sme opäť pokračovali v našom projekte Záhrada cností. Tento mesiac rozvíjame veľmi dôležité vlastnosti ako sebaprijatie, sebaláska  a sebadôvera. Tretiaci si pripravili peknú scénku o Havranovi a líške.        V známom príbehu nám pripomenuli, aká  dôležitá je sebakritika a schopnosť rozlišovať pravdu a lož. Tretiačky nám  ukázali svoj tanečný  talent a chlapci zas zatancovali odzemok. Zázračné zrkadlo im povedalo o ich dobrých vlastnostiach. Veru, máme to šikovné deti! Na záver nám dala pani učiteľka Mgr. Marcela Machová  domácu úlohu- naučiť sa mať rád, takého/takú  aký/akú som. Každý žiak  sa mohol pozrieť  do zázračnej škatule a tam  uvidel najúžasnejšiu osobu na svete. Koho? No predsa seba v zrkadle! Pozrite si  fotoalbum Záhrada cností- sebaprijatie, sebaláska, sebadôvera.

          • Oznam ŠKD

          • Dňa 24. 4. 2024 bude školský klub deti fungovať do 15,30 hod. z organizačných dôvodov. 

          • Ocenenie

          • Výtvarná práca s názvom Hľa Baránok Boží, žiaka 4.triedy Šimona Rybára zaujala porotu výtvarnej súťaže Biblia očami detí a získala v diecéznom kole 3. miesto v 3.kategórii. Šimonovi blahoželáme! 

          • Deň Zeme

          •  Každý rok si 22. apríla pripomíname Deň Zeme. Všetci sme jej obyvateľmi a aj správcami. Nemáme tu vládnuť, ale rozumne spravovať dary prírody. Učíme sa separovať, mať v úcte všetko živé, neplytvať jedlom, vodou, surovinami.Deň Zeme sme v 4.triede "oslávili" triednymi ekoaktivitami - doplňovačky, hádanky, vtipy a veselé príbehy. Štvrtáci vytvorili svojím telom  Deň Zeme. Pozrite si  aktivity  žiakov 2. a 3. triedy na prvouke a  prírodovede a práce žiakov 4. 5. a 6. triedy, ktoré vytvorili na rôznych vyučovacích  hodinách  ku Dňu Zeme (klik na odkaz  animácie= gif) DEN_ZEME.gif ,  den_zeme_(2).gifZ1.gif , z2.gif , z3.gif  , z5.gif,  z6.gif ,  z7.gifz8.gif , z9.gifz10.gifz11.gif , z12.gif , z13.gif , z14.gif , z15.gif , z16.gif                                     pozrite si aj fotoalbum  Deň Zeme.

          • Deň narcisov

          • Vo štvrtok 18. apríla 2024 sme sa zapojili do finančnej zbierky Deň narcisov venovanej onkologickým pacientom. Všetkým štedrým darcom ďakujeme ! Pozrite si fotoalbum Deň narcisov.

          • Radosť v zrekonštruovanej Lesanke

          • Škola je miesto, v ktorej deti a mladí ľudia trávia veľa času. Je to miesto, v ktorej sa žiaci nielen vzdelávajú, ale aj vychovávajú k správnym morálnym hodnotám, aby sa stali plnohodnotnými členmi spoločnosti a aby samostatne a tvorivo dokázali meniť našu spoločnosť. Práve učenie prepojené s reálnym životom prináša dosiahnutie spomínaných cieľov. Učenie sa v prírode poskytuje priestor pre praktické učenie sa, poskytuje dostatok zmyslových podnetov a je oveľa príjemnejšie a zážitkovejšie ako vo vnútri, predovšetkým počas horúcich jarných a letných dní.  Tieto kritéria spĺňa naša Lesanka, ktorá sa pravidelne dopĺňa novými druhmi stromov, poskytuje príjemný chládok a je miestom na pozorovanie prírody. Keďže lavičky, stoly a prístupový most do Lesanky boli už značne poškodené, Rada rodičov pri našej ZŠ zrekonštruovala tieto priestory, za čo jej patrí veľké poďakovanie a v tomto smere ďakujeme všetkým zúčastneným, ktorí sa podielľali na skrášlení našich školských priestorov. Veľmi si to vážime a tešíme sa na príjemné chvíle v našej malej škole v prírode.

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 192/8, Kamenec pod Vtáčnikom
      • 0465465350 vedenie školy 0911 876 001 0904032102 ekonómka 0904 194 347 školská jedáleň
      • Školská 192/8, 972 44 Kamenec pod Vtáčnikom Slovakia
      • 36126721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje